4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 6 Aralık/2004

Sayın Müşterimiz,

2004 yılının sonuna geldik.Bu hafta gireceğimiz aralık ayında 2005 yılında kullanılacak olan defterlerinizi tasdike hazır hale getirecek ve tasdik ettireceğiz. Sizin için notere yapılacak toplu ödemeyi sizden isterken,her yıl olduğu gibi, önümüzdeki yeni dönemde sizin için büromuzda yapılacak masrafların tahmini tutarını da bu ödeme ile birlikte tahsil edeceğiz.

2004 yılı bizim ve tabi ki sizin içinde diğer yıllardan daha özel bir yıl oldu.SSK ve vergi beyanlarımızı artık internet üzerinden e-beyan,e-bildirge yolu ile ilgili kuruma ulaştırmaya başladık.Bu daha çağdaş bir sistem olduğundan,seviniyoruz. Ancak bu gelişme aynı zamanda maliye açısından mükellefin,SSK açısından ise işverenin daha kolay ve daha yakından izlenmesini de sağlamakta olduğundan, tüm müşterilerimizi uyarmak gereği duyuyoruz.Artık eski boşver bir şey olmaz yaklaşımları sorun yaratabilir ve bizimde bu sorunlara çare bulmamız mümkün olmayabilir.

Artık enflasyon,kriz,kriz riski yok.Hükümet yıl sonunda IMF nin kabul ettiği oranda vergi indirimi ve SSK primi hesaplamalarında iyileştirme planlıyor,yani bu ve önümüzdeki dönemler için bundan böyle devletten kısmi vergi/prim hesaplaması sapmalarına anlayış beklemek yanlış olur.

Zaten,maliye,daha önceden toplu olarak incelemeye aldığı eczaneler ve akaryakıt istasyonlarına ek olarak tıp doktorları,gümrük komisyoncuları,kuyumcular ve sigorta acentelerini incelerken bu yeni bilgi işlem olanaklarını ve tavizsiz yaklaşımını gösterdi bu yıl.Nereden buldun diye sormuyor ama yaşam seviyesini sürdürmek için gerekli harcamaları hangi geliriniz ile karşılıyorsunuz diye sorabiliyorlar.

Biz yeni gelişmelere hemen uyum sağlamada sıkıntı yaşamıyoruz,gerek donanım, gerekse yazılımlar açısından hükümetin yeni uygulamalarının gereksinimlerini sağlamaktayız.Sizlerden de yukarıdaki uyarılarımızı dikkate almanızı bekliyoruz.
Bu arada yazar kasa kullananlar YTL uyumu konusunda yazar kasa servisleri ile temasa geçmeyi geciktirmemelidirler. Bizde kullandığımız muhasebe programlarının yeni para birimine uygun hale getiren yeni versiyonlarını yükletiyoruz.

Geçen yıl sonunda kesinleşen ancak,uygulaması ertelenen,enflasyon düzeltmesini bilanço usulünde defter tutulan tüm müşterilerimiz için yıl sonunda yapmış olacak,ve 1-1-2005 bilançonuzu yeni yıl defterinizin ilk maddesi olarak YTL para birimine göre ve enflasyon düzletmesi yapılmış olarak kayıtlarınıza geçeceğiz.

Saygılarımızla
A.İsmet Tekin

Hiç yorum yok: