4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 17 Ağustos/2005

Sayın Müşterimiz, 22/8/2005

Bugün kdv ve aylık muhtasar beyannamelerin beyanının son günüdür.
(Bize bilgi aktarmada sıkıntısı olan birkaç müşterimiz dışında bizim açımızdan işlem tamam)
29 Ağustos Pazartesi günü bu vergileri,31 Ağustos Salı günü de SSK ve Bağ-Kur primlerini ödemenin son günüdür.Son güne kalmamanızı tekrar hatırlatalım.

İzmir’imiz önemli günler geçirdi,Universiade dün bitti,bu sayede pek çok güzel spor tesisi kazandı ilimiz.Eylül ayında yine ortalık hareketlenecek,fuarımız açılacak.Ayrıca yine güzel bir girişimle Dünya çapında önemi olan,ilk defa 1851 yilinda Londra'da yapilan ve belli belirsiz aralıklarla Dünyanın belli başlı şehirlerinde düzenlenen tüm Dünya’dan stand ya da pavyonların kurulduğu devasa fuar Expo için 2015 yılı Türkiye adayı İzmir oldu.

Dün ekibimizden Burcu’yu meslektaşımız Burak Oğuz ile evlendirdik.

Günlük gazetelerin tiraj arttırma heyecanlarını bir ürünü olarak birkaç gündür bu tür yayın organlarında Maliye Bakanlığı’nın banka hesapları üzerinde inceleme yaptığı haberi ön plana çıktı.Bu yeni bir durum değil.Bildiğiniz gibi halen 8 milyar TL=8 bin YTL üzerindeki mal ve hizmet alım satımında ödenen bedelin mutlaka banka üzerinden yapılması şartı zaten var.
Bu şart özellikle toptan hizmet ve mal alımında işlemleri kayda almak için uygulanmaya başlandı ve zaten gelişmiş ülkelerde böyle 8 bin YTL gibi bir sınır olmadan yıllardır uygulanan bir şart.
Şu anki incelemede bu şarta bağlı,10 milyar TL-10 bin YTL üzerindeki banka hesap hareketlerinin dayanağı soruluyor.Makul açıklama yapıldığında sorun yok.Dikkat edilmesi gereken işinizle ilgili banka hesaplarında diğer özel ilişkilere bağlı para hareketlerinin görülmemesi,örneğin bir gayrimenkul sattınız,bunun bedelini işinizle ilgili hesaplarla ilgilendirmemeniz gerekir.Böyle bir meblağın işinizle ilgili hesabınıza girip çıkması halinde ve makul/net açıklama yapılamamsı halinde bu işlemin bir satış olduğu kabul edilip kdv ve gelir vergisi matrah farkına bağlı vergi ceza uygulanabiliyor.

Bir dahaki geçici vergi beyanı kasım ayında.Demek ki eylül ayında geçici vergi hesaplaması yaptığımız aylara kıyasla daha rahat çalışacağız.Bu dönemde yasal alt sınırın altında sermayesi olan,ya da bu sınırın üstünde olmasına rağmen mali tablolarında geçmiş yıllardan dağıtılmamış kar
tutarı görülen şirketlerin sermaye artışlarını yapacağız.Arkadaşlarımız bu durumdaki müşterilerimizle temasa geçecekler.

Acil sorularınız için telefonlarımızın yanı sıra aismettekin@hotmail.com ‘un da genellikle açık olduğunu tekrar hatırlatalım.

Saygılarımızla.

A.İsmet Tekin

Hiç yorum yok: