12 Ocak 2015 Pazartesi

Duyuru 12/1/2014

Sayın Müşterimiz,                                                                         12/1/2015

Bu ay yapmak zorunda olduğumuz önemli bir işlem sermaye şirketlerinin karar defterlerinin kapanış tasdikinin yaptırılması, aralık ayı içinde alınmış olması gereken bir karar varsa, ya da bazı kararlar aldınız, kayda geçmesini istiyorsunuz,karar defterinize yazdırmadıysadnız,hisse devri, adres değişikliği gibi kararların yazılıp tescili gerekiyor ise bir an önce bu eksiklerin tamamlanması için bizimle temasa geçin.

2014 yılı içinde yapılmış olması gereken genel kurul işlemleri tamamlamamış, hatta 2013 de yapılmış olması gereken 2012 genel kurul işlemlerini tamamlatmamış sermaye şirketleri var, bu durum acilen ticaret sicil kaynaklı bir işleminizde önünüze çıkarsa hemen öyle 1-2 günde tamamlanamaz, işiniz aksayabilir.

Yeni yıl ile birlikte işyerinde asgari ücret uygulayanlar için net ücret tutarları ve tabi işçinin toplam maliyeti değişti, temmuz ayına kadar uygulanacak olan brüt asgari ücret 1201,50 TL, bunun neti 949,07 TL ve asgari ücretle çalışan işçinin işverene aylık maliyeti 1411,76 TL , merak edenler olabilir oturduğunuz konut apartman dairesi ise ve kapıcı çalışıyor, asgari ücret uygulanıyor ise, konut olarak kullanılan binalarda çalışan kapıcılar vergiye tabi olmadıklarından net ücretleri farklı oluyor, 1021,27 TL.

Bu ayın sonuna kadar motorlu kara taşıtları vergilerinin ilk taksiti ödenecek.
Yine ay sonuna kadar ilan reklam vergisi beyannameleri bulunduğunuz ilçe belediyesinin ilgili birimine verilecek, ana cadde üzerinde işyeri levhanız varsa bunu büyükşehir belediyesine vermeniz gerekiyor.

Bu ayın aslında en önemli görevine gelince , artık yıl bitti, yeni yıla girdik, eğer bu ay vereceğimiz kdv beyannamesini verdikten sonra geçen yıla ait bize iletmeyi unuttuğunuz bir fatura çıkarsa ortaya, yıl içindeki gibi bir dahaki ay yazarız deftere diyemeyiz, mutlaka düzeltme beyannamesi vermemiz gerekir.Ayrıca her vergi mükellefi için önemli olan 2014 de ne kadar ticari kar elde ettim, bunu mali kara çevirince nasıl bir tutar çıkıyor karşımıza ve bu tutar üzerinden hesaplanacak olan kurumlar vergimiz ne olacak, ne kadar daha vergi ödeyeceğim sorularının yanıtlarını alabilmeniz ve varsa yapılabilecek bir takım ek işlemler bunları yapabilmeniz için 2014 e ait tüm belgelerin bir an önce bize ulaşması gerekir, banka hesaplarınızın dökümleri, 31/12/2014 tarihli stok listeniz, mutabakatlı alacak ve borç bakiyelerinizin en kısa sürede bize ulaşması gerekir.

Bu arada söz bu bize belge iletmeye gelmişken, önceki yıllarda ve tabi 2014 de üzerinde durup defalarca uyarmamıza rağmen bazı müşterilerimizin 24. gün son gün olan kdv beyanı için bitmiş ayın belgelerini 22 hatta 23.gün bize iletmeleri, 14. gün tamamlanacak olan geçici vergi beyanında gerek duyulan banka hesapları, stok değerlerini 12 hatta 13. gün bize göndermeleri doğal olarak bizi telaşlandırıyor, işi yetiştirememek yada kontrole süre kalmaması nedeniyle hatalı beyanda bulunmak sıkıntısı yaşıyoruz.
2015 de bu sorunu aşacağımızı umuyoruz.

Zaten gittikçe aşağıya çekilen edefter/efatura ve bağımsız denetim sınırları nedeniyle her geçen gün kendi bünyesinde ön muhasebe sistemi kurulup firma içinde yevmiye kayıtlarının yapılma zorunluluğu ortaya çıkan işletme sayısı artıyor, kendi bünyenizde bu tür kayıtları yapıyor olmanız halinde bize belge iletmenize gerek kalmayacak, biz sadece bu kayıtlar üzerinden kontrol ve beyan işlemini yapacağız.

Saygılarımızla.
Ali İsmet Tekin
232 4251200       532 4231400
http://muhasebegunlugum.blogspot.com