14 Kasım 2016 Pazartesi

Güncel Konular 8

                                                                                          16/11/2016

Kasım ayını da ortaladık,
Bu arada af kanununda son günü 31 ekim olan işlemler 25 kasıma ertelendi,
Borçların yeniden yapılandırılması ve matrah artırımı başvurusunun son günü 25 kasım,
(Matrah artırımı yaptırmayanlar tekrar düşünmeli, ciddi oranda katılım olduğu söyleniyor.)
Ve ardından 30 kasım gelecek , af kanunu ile ilgili ödemelerden  ssk borç yapılandırması hariç diğerleri için ilk ödemeler 30 kasıma kadar yapılmalı.

Mali tabloların düzeltilmesinin alt başlıklarından stok affı için kayıtlı , defterde görünen stok ve demirbaşlarına ek yaptıracak olanlar bir an önce muhasebecisine bunların; “ cinsi-miktarı-birim fiyatı-toplam değeri “ görünen listelerini vermeleri gerekir, bu listeler af başvurusunda gelir idaresi başkanlığı web sitesine internet üzerinden gönderilecek, yani vakit alacak. Songün yada son birkaç gün içinde bu listeleri verenin işi yetişmeyebilir bu, konu ağustos başından beri konuşuluyor. Yani 120 gün vardı, 100 gün geçti 20 gün var.

Bu ay 2017 yılında kullanılacak defterleriniz hazırlanacak, hangi defterler ve kaçar sayfa tespit edilip noter tasdikine hazır hale getirilecek.

Ocak-Eylül dönemi  geçici vergilerin beyanı için son gün 14 kasımdı, tamamlandı 17 kasım da ödenecek bu geçici vergiler.

Halen 10 milyon TL lik bir hasılat sınırı var e-defter ve e-faturaya geçmek için,  bu sınır geçildikten 2 yıl sonra e defter tutulmaya başlanılıyor.

YMM tam tasdik zorunluluğu yok, ancak matrah artırımı yaparak geçmiş yıllar için vergi denetimi riskini en düşük orana indirenler için devamında da aynı şekilde vergi  denetimi  benden uzak olsun diye düşünenler tam tasdik yaptırıyorlar, hala 2016 için sözleşme yapma şansı var.

Saygılarımızla.
Yeminli Mali Müşavir
Ali İsmet Tekin
0232 4251200
0532 4231400

http://muhasebegunlugum.blogspot.com.tr/