23 Nisan 2013 Salı

Duyuru 23/4/2013



Sayın Müşterimiz.                                                           23/Nisan/2013

TBMM nin kuruluşunu hatırladığımız ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, yıllardır da dünya çocuklarını misafir ettiğimiz bayramımız kutlu olsun.

Kurumlar vergisi beyannamelerini tamamlıyoruz, ve artık bundan sonra 2012 yılı ile ilgili düzenlenecek bir belgemiz kalmıyor.
Son geçici vergi beyannamesinde beyan edilen gelir ile bu kurumlar vergisinde beyan edilen arasında bir fark yok ise sadece kurumlar vergisi beyannamesinin damga vergisi ödenecek , fark varsa bu farkın %20 si kadar kurumlar vergisi ödenecek, son gün nisan ayının son günü.

Bu beyan döneminde de yine, müşterilerimizden mali tablolarımızdaki tutarların doğrululuğunu kontrol etmek için istediğimiz banka hesap bakiyeleri, alıcı ve satıcıların cari hesap bakiyeleri,  varsa takipli takipsiz bankada kasada bekletilen çek senet tutarları, stok sayım sonuçları ve demirbaş ,taşıt vs karşılaştırmaları konusunda bilgi toplamada zorlandık.Halbuki bu bilgilerin bize zamanında ve doğru olarak aktarılması devlete verilen bilgilerin doğru ve tutarlı olmasını sağlıyor, ileride karşılaşılacak muhtemel denetimlerde sorun yaşanmasını engelliyor.

Limited ve Anonim şirketlerde 31/12/2012 mali tablolar kesinleştikçe görünen kar dağıtım gerekliliği ve sermaye yetersizliğine bağlı ortaklar cari hesabı  sıkıntılarının giderilmesi konusunda sizleri uyarıyoruz, sermaye artışlarının  tescil masrafları , kar dağıtımın ise %15 kar dağıtım stopajı var.Bunların bizim uyarmamıza rağmen ertelenmesi ileride sorunlara neden olacaktır.Biz muhtemel sorunları engellemeye çalışıyoruz.

Defterlerin kapanış tasdikleri için belirlenen 31 mart tarihi 30 haziran olarak değiştiğinden bu işlemi haziran ayında yapacağız.

Mayıs ayında  2013 ün ilk 3 aylık dönem geçici vergi beyannamelerini düzenleyecek ve vereceğiz.

Bu arada maliye bakanlığından , bizzat bakanın dile getirdiği yeni bir af yasası hazırlığı konusu var, esası af kanunu ama , sık sık af kanunu çıkarılıyor dendiğinden değişik adlandırmalar yapılıyor, galiba bunun adı Varlık Barışı II olacak.Takip edeceğiz, bu tür mesajlarla özetleyerek size bilgi vereceğiz tabi.

Müşterilerimize ait olup saklanma süreleri geçmemiş defter ve belgeleri muhafaza ettiğimiz arşivimizi tasfiye çalışmamız sürüyor, özellikle bize her ay çok sayıda belge teslim eden müşterilerimizden yardım bekliyoruz.



Saygılarımızla.

A.İsmet Tekin
232 4251200   
532 4231400
http://muhasebegunlugum.blogspot.com