17 Eylül 2009 Perşembe

Duyuru 64-17/9/2009

Sayın Müşterimiz, 17/9/2009

Bayramınızı Kutlarız, uzun yıllar sevdiklerinizle birlikte saglıklı mutlu olarak pek çok bayramda bir arada olmanızı dileriz.

Bayramdan hemen sonrası kdv beyanının son günüdür,
28 eylül pazartesi günü kdv ve aylık muhtasarlar,
30 eylül çarşamba ssk primini ödemenin son günüdür.
Bu ödemelerin son güne bırakılması o güne özel bir sorun çıkması halinde sıkıntıya neden olmaktadır.Özellikle ssk priminde kurumun borcu olmayanlara uyguladığı %5 indirim hakkı yitirilmekte birgünlük bir gecikmenin bedeli yüksek olmaktadır.Tavsiyemiz bu tür ödemelerinizi son günü beklemeden 1-2 gün önce halletmenizdir.

Gerek krizin etkileri gerekse yaşandığı gün üzerinde durulup birkaç gün geçtikten sonra unutulan çeşitli toplumsal olaylar (örneğin son sel olayı) devletin gelirlerinde azalmanın yanısıra harcamalarında da artışa neden olduğundan devletin para toplayıcısı olan maliye diğer yollardan gelirini arttırmaya çalışmaktadır.Bu kapsamda çok basit gibi görünen bazı ihmaller için yüksek bedel ödemek durumunda kalınabilmektedir.Örneğin artık pek çoğunuzun bildiği gibi her ay için ba (alış faturaları listesi) ve bs (satış faturaları listesi) internet üzerinden her mükellef için gönderilmektedir.
Bu formlar çapraz kontrola tabi tutularak uyumsuzlukların düzeltilmesi istenmekte düzeltilen her form için 1.000.- TL civarında ceza uygulanmaktadır. Bu nedenle özellikle 8.000.-TL üzeri alış yada satış faturanızı kesinlikle düzenlendiği ayı izleyen ayın 10.gününe kadar bize vermiş olmanız gerekir.

Bizim ortağı olduğumuz Tekin Sigorta’nın acenteliğini yaptığı Ray Sigorta yeni bir uygulama başlatıyor,işinizde kullandığınız bize tamir ve yakıt faturalarını verdiğiniz araçlarınızı bu yeni uygulama kapsamında Ray Sigorta’ya sigortaladığınız takdirde,diğer şirketlerin tersine az kullanmaya değil çok kullanmaya indirim uyguluyorlar ve indirim oranıda ilginç % 40 !
Kasko sigortası yapıldığında POAŞ (Petrol Ofisi) ile Automatic anlaşması talebi dolduruluyor, bu talep POAŞ tarafından kabul edildiğinde size automatic hesabı açılıyor ve POAŞ 10.000 TL ye kadar yakıt alım kredisi veriyor firmanıza. Aylık yakıt bedelleri kredi kartı ödemesi gibi ödeniyor.
Sizin yapacağınız bu aşamadan sonra yakıtlarınızı Petrol Ofisinden almak.
Sisteme girildiğinde kasko sigortalarında %40 indirim uygulanıyor.
Bir düşünüp değerlendirmekte fayda var, bu uygulama ile 1 değil 2 avantaj sağlanabilir,%40 indirimin yanısıra yakıt alımlarınızın tamamını kredili ödemek, belgelemek ve izlemek.
İlginizi çekti ise bizden yada 2776221 -2592926 dan Elif Hanımdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla.
İsmet Tekin

Duyuru 63-17/9/2009

Bankadaki hesabınız buharlaşırsa-Aydın Ayaydın-GazeteVatan.
P.A. isimli bir okurumdan, bankada parasının nasıl buharlaştığı konusunda aldığım içler acısı mektubu ve belgeleri okuyunca bu filmi daha önce de gördüğüm için hiç şaşırmadım.Türkiye’de faaliyet gösteren bir yabancı bankada mevduatının buharlaştığını öne süren okurum başına gelen olayı bakın nasıl anlatıyor. “Ünlü bir Amerikan bankasının Göztepe Şubesi’nden bir yetkili bayan sürekli olarak beni evde ziyaret edip bana bankalarında mevduat açmalarını önermesi üzerine bize miras yolu ile kalan 120.000 TL lik mevduat hesabı açtırdım. Yasal zorunluluk olmasına ve isteğime rağmen bana hesap cüzdanı verilmedi. Şube müdürü tarafından hesap cüzdanına gerek olmadığı yatırdığım paranın dekontunun yeterli olduğunu savunarak beni ikna etti. Bana belli periyotlarda gelen İngilizce metinli ekstrelerden lisan bilmediğim için hiçbir şey anlamıyordum. Şube müdürünü her telefonla aradığımda mevduatınız çok iyi getiri getiriyor denildi. Ancak İstanbul dışında tatilde olduğum bir zamanda Genel Müdürlük müşteri hizmetlerinden telefonla hesabımdaki paranın 44 bin euro olduğunu öğrendim. Hemen Bankacı Ç.Ö’yü arayıp ne olduğunu sorduğumda, ‘Yine yok öyle bir şey senin paran şu kadar’ deyip bana yanlış bilgi verdi. Ancak daha sonra ortaya çıktı ki, benim paramı mevduat değil, bana imzalattıkları boş talimat yazıları ile başka yönlere sözde yatırım yaptırılmış ve param buharlaşmış.” Ünlü bu yabancı bankanın Göztepe şubesinde başına gelen bu olay anladığım kadarı ile okurumu bir hayli mağdur etmiş. Okurumuz bankanın genel müdürlüğüne ve BDDK’ya müracaat etmiş bir sonuç alamamış. En ilginci ise, BDDK’nın kendisine verdiği cevap. BDDK okurumuza demiş ki, ‘Bizim o yabancı bankaya yaptırabileceğimiz bir yaptırım yok. En iyisi siz mahkemeye başvurun. Nedense bu yabancı bankaya hiçbir kurum bir yaptırım uygulayamıyor. Müşterisinin mevduat diye açtırdığı hesaba cüzdan verilmiyor ve bu parayı mevduat yerine başka yerlere kaydırıyor BDDK bir şey yapamam diyor. Bu banka o kadar güçlü ki, kendisine verilen o dönemdeki yüklü bir vergi cezası bile dönemin Bakanı tarafından bir kalemde tamamı affediliyor. Bu ne güç Allahım. Aynı bankada benzer şikayetleri de aylar önce gündeme getirmiştim. Anladığım kadarı ile bu tür şikayetler bitmeyecek. Kim bilir bilemediğimiz daha ne kadar mağdur var.Değerli okurlarım, siz siz olun banka dışında, evinize veya ofisinize gelen sözde butik bankacı şık giyimli süslü bankacı hanımlara hesap açtırmayın. Hiçbir evrak imzalamayın. Bankaya para mı yatıracaksınız, seçtiğiniz bankaya gidin ve hesabınızı öyle açın. Hesap açarken de mevduat cüzdanınızı alın ve asla boş kağıt veya boş talimat yazısı imzalamayın. Süslü laflar ile gülücüklere kanıp paranızı elden hiçbir bankacıya vermeyin. Bu söylediklerimi yapmazsanız başınıza benzer olaylar gelirse söyleyecek bir şeyiniz olmaz.

Aydın Ayaydın’ın yazısı buraya kadar, bende ekleme yapayım,
Hangi konuda ve ne amaçla olursa olsun bir kağıda imza atmak durumunda iseniz
-mutlaka üstünü okumalısınız, üst tarafı okumak biraz zaman alacaktır ve kesinlikle bunu size imzala diye uzatan kişiye güvensizlik anlamına gelmez, bir prensip olarak bu uygulanmalıdır,burada geçecek süre ile,bir sorunla karşılaşılması halinde harcanacak zaman ve maddi bedel kıyaslanamaz.
-imzalanacak belgede daha sonra doldurulacak boş bırakılmış alan olmamalıdır, ancak bazen bu durumda imza atılma zorunluluğu ile karşılaşılmaktadır, bu durumda yapılması gereken, belge bu hali ile imzalandıktan sonra bir kopyasının alınıp saklanmasıdır,
-ve çok karşılaştığımız bir durum,imza attığınız her belgenin,dilekçe,form,sözleşme,makbuz,her ne ise ,birer örneği mutlaka sizde olmalıdır, bunları düzenli olarak saklamanız gerekir.bu belgeyi nereye veriyorsanız verin mutlaka bir örneği sizde kalmalıdır.Çok karşılaşıyoruz diyorum çünkü bizim sonradan bilgi edindiğimiz maliye yada sgk ya verilen dilekçeler ve oralarda düzenlenip imzalatılan tutanakların kopyalarının alınmaması durumu ile karşılaşıyor ve sıkıntı yaşıyoruz.


Saygılarımızla.
İsmet Tekin