17 Eylül 2009 Perşembe

Duyuru 64-17/9/2009

Sayın Müşterimiz, 17/9/2009

Bayramınızı Kutlarız, uzun yıllar sevdiklerinizle birlikte saglıklı mutlu olarak pek çok bayramda bir arada olmanızı dileriz.

Bayramdan hemen sonrası kdv beyanının son günüdür,
28 eylül pazartesi günü kdv ve aylık muhtasarlar,
30 eylül çarşamba ssk primini ödemenin son günüdür.
Bu ödemelerin son güne bırakılması o güne özel bir sorun çıkması halinde sıkıntıya neden olmaktadır.Özellikle ssk priminde kurumun borcu olmayanlara uyguladığı %5 indirim hakkı yitirilmekte birgünlük bir gecikmenin bedeli yüksek olmaktadır.Tavsiyemiz bu tür ödemelerinizi son günü beklemeden 1-2 gün önce halletmenizdir.

Gerek krizin etkileri gerekse yaşandığı gün üzerinde durulup birkaç gün geçtikten sonra unutulan çeşitli toplumsal olaylar (örneğin son sel olayı) devletin gelirlerinde azalmanın yanısıra harcamalarında da artışa neden olduğundan devletin para toplayıcısı olan maliye diğer yollardan gelirini arttırmaya çalışmaktadır.Bu kapsamda çok basit gibi görünen bazı ihmaller için yüksek bedel ödemek durumunda kalınabilmektedir.Örneğin artık pek çoğunuzun bildiği gibi her ay için ba (alış faturaları listesi) ve bs (satış faturaları listesi) internet üzerinden her mükellef için gönderilmektedir.
Bu formlar çapraz kontrola tabi tutularak uyumsuzlukların düzeltilmesi istenmekte düzeltilen her form için 1.000.- TL civarında ceza uygulanmaktadır. Bu nedenle özellikle 8.000.-TL üzeri alış yada satış faturanızı kesinlikle düzenlendiği ayı izleyen ayın 10.gününe kadar bize vermiş olmanız gerekir.

Bizim ortağı olduğumuz Tekin Sigorta’nın acenteliğini yaptığı Ray Sigorta yeni bir uygulama başlatıyor,işinizde kullandığınız bize tamir ve yakıt faturalarını verdiğiniz araçlarınızı bu yeni uygulama kapsamında Ray Sigorta’ya sigortaladığınız takdirde,diğer şirketlerin tersine az kullanmaya değil çok kullanmaya indirim uyguluyorlar ve indirim oranıda ilginç % 40 !
Kasko sigortası yapıldığında POAŞ (Petrol Ofisi) ile Automatic anlaşması talebi dolduruluyor, bu talep POAŞ tarafından kabul edildiğinde size automatic hesabı açılıyor ve POAŞ 10.000 TL ye kadar yakıt alım kredisi veriyor firmanıza. Aylık yakıt bedelleri kredi kartı ödemesi gibi ödeniyor.
Sizin yapacağınız bu aşamadan sonra yakıtlarınızı Petrol Ofisinden almak.
Sisteme girildiğinde kasko sigortalarında %40 indirim uygulanıyor.
Bir düşünüp değerlendirmekte fayda var, bu uygulama ile 1 değil 2 avantaj sağlanabilir,%40 indirimin yanısıra yakıt alımlarınızın tamamını kredili ödemek, belgelemek ve izlemek.
İlginizi çekti ise bizden yada 2776221 -2592926 dan Elif Hanımdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla.
İsmet Tekin

1 yorum:

Elvan Özen dedi ki...

İsmet Bey,
Bu konuya değindiğiniz için çok ediyor ve yazılarınızın devamını bekliyorum.