18 Haziran 2016 Cumartesi

Güncel Konular 5

Güncel Konular 5
·         1-Haziran sonuna kadar oda aidatları yatacak.
·         2- 1 Temmuzdan itibaren az tehlikeliler dahil tüm işçi çalıştıran  işyerlerinin bir isg , işçi sağlığı güvenliği uzmanı ve doktor ile sözleşme yapmış olması gerekiyor,iş sahibi açık öğretim fakültesinin kursuna katılarak kendisi bu işi üstlenebiliyor ancak kursa katılıp bu belgeyi alana kadar bir sözleşme yapması gerekiyor, ertelenir  mi? Evet ama kesin bir evet değil bu muhtemelen ertelenir.
·         3-Haziran sonuna kadar 2015 yılı yevmiye defterlerinizin kapanış tasdiki yapılması gerekiyor.
·         4- Bayram tatilinde arife günü 4 temmuz da devlet daireleri yarım gün, Cuma günü 8 temmuzda tam gün açık olacaklar.
·         5- Haziranın bitmesi ile 2016 nın geçici vergi açısından 2. Üç aylık dönemi bitiyor, alış faturalarınızın bir an önce toplanıp kısa sürede muhasebeye teslimi  geçici vergi hesaplamalarını öne çeker.
·         6-Temmuzun ilk 20 günü mali tatil ama önemi yok temmuz beyanlarını 2-3 gün erteleyen bir uygulama.
·         7- 250.000 TL den yüksek sermayesi olan anonim şirketlerin bir avukatlık sözleşmesi  olması gerekiyor.Aynı durum 100 den fazla üyesi olan kooperatifler için de geçerli.
·         8- 5 ve daha fazla işçisi olanlar haziran aylıklarını bankadan ödemeleri gerekiyor.
·         9- Zorunlu bireysel emeklilik sigortası konuşuluyor daha yasallaşmadı, çıktığında 45 yaş altındaki işçiler için 6 ay boyunca her ay ve her işçi için 100 TL yatırılacak,
·         10- Tapudan ve noterden yapılan satışlarda bankadan ödeme yapılma zorunluluğu yok, ve tapu devri ve noter satış belgesi var olduğunda gider pusulasına gerek yok ama son dönemlerde maliye birimleri bu tür satışlarda gider pusulası olmamasını sorun yapıyor, bu tür satış olunca bir de gider pusulası düzenleyip satıcıya imzalatmak maliye ile sorun yaşamamak açısından yararlı olacaktır.
·         11- Kıdem tazminatı fonunda bir gelişme yok şimdilik işlemler aynen devam ediyor.
Bu kadar galiba, ltd lerin aş olmasında yararlar olduğunu tekrar hatırlatalım, daha önceki mesaj, duyuru ve güncel konular başlıklı notlarımızı http://muhasebegunlugum.blogspot.com.tr/  adresinde bulabilirsiniz.
Saygılarımızla.

Yeminli Mali Müşavir
Ali İsmet Tekin
0 232 4251200- 0 532 4231400
https://www.facebook.com/A%C4%B0smet-Tekin-Yeminli-Mali-M%C3%BC%C5%9Favirlik-506255632911069/