14 Haziran 2013 Cuma

Duyuru-12/6/2013



Sayın Müşterimiz,                                                                            12/6/2013

Ofis ekibimizden aranıp bilgilendirilmiş olmalısınız, kısaca bir kez daha üzerinden geçelim;

Şirketler genel kurullarını, 30.06.2013 tarihine kadar yapmak zorundadırlar. Bu şart Yeni Türk Ticaret kanununda var,ancak bunun bizim bildiğimiz şekilde direk bir cezası yok. Yani genel kurul yapmadınız , geç yaptınız diye şuraya şu ceza ödenecek diye bir yaptırımla karşılaşılmaz ancak 30/6/2013 den sonra adres değişikliği, hisse devri, yeni sirküler, tapu için yetki belgesi temini gibi bir talebiniz olduğunda size önce genel kurul yapmak zorundayız demek durumunda kalırız.Genel kurul işlemleri tamamlandıktan sonra o istediğiniz belge temin edilebilir ve bu arada geçen süre önemli olacak ise bu ay sonuna kadar genel kurulumuzu yapmalıyız.

Yevmiye defterlerinin kapanış tastikleri 30/6/2013 tarihine kadar yaptırılmalıdır.
Bu konuda tartışmalı olan karar defterine kapanış tasdiğini de yapmayı tavsiye ediyoruz, bedeli o kadar önemsenecek bir tutar değil, riske girmeye değmez.

Geçen ay mükellef bildirim formlarınızı doldurup verdik.Bu formlar her yıl veriliyor, bu yıl ikinci kez verdik,verilmesi zorunlu, verilmeme halinde ceza uygulanıyor.

Şirket olarak faaliyette bulunan müşterilerimizin çoğu limited şirket, çünkü biz yakın zamana kadar bu tür şirketi önerdik, limited şirkette anonim şirket gibi her yıl genel kurul yapma şartı yoktu, ancak yeni türk ticaret yasası ile limited şirketlere de her yıl genel kurul şartı getirilince bu bizim önemli bulduğumuz özelliği kayboldu limited şirketlerin, bu kez de senede en az 2 kez Hürriyet Gazetesinde çıkan hisse devrinde anonim şirketin limited şirkete karşı sağladığı avantajlar yorumunu her defasında eleştirmeye çalışmaktan vazgeçtik, evet bizde limited şirket müşterilerimize anonim olmayı öneriyoruz, bu işlemin yapılmasını isterseniz bizimle temasa geçin neler yapacağımızı ve maliyetini size bildirielim.

Yazar kasa kullanan müşterilerimiz kullanmakta oldukları yazar kasalarını bu kasanın mali hafızası doluncaya kadar ama en geç de 31/12/2015 e kadar kullanmayı sürdürebilecekler. Eğer hafıza dolarsa yeni nesil yazar kasa alacaklar, hafıza dolmadan 31/12/2015 e gelirsek, artık bu tarihte hafıza dolsada dolmasada yeni nesil yazar kasa alınacak. Kapıya, ayağa ve masaya hizmet götüren ( sucu,tüpcü,yeme-içme yerleri, servis ve teknik servis hizmeti veren) mükellefler ile, yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflerin ve ayrıca seyyar pos cihazı kullanan mükelleflerin 01/06/2013 - 30/06/2013 tarihleri arasında EFT-POS özelliği olan yeni nesil yazar kasa almaları gerekiyor.

Bir güncel konumuzda Varlık barışı II, bunu yasalaşmadan önemsedik, Varlık Barışı I gibi çıkacağını düşündük adına bakarak ama öyle çıkmadı.Kısaca bilgi vereyim:Yurtdışında taşınır yada taşınmaz değeri olup buraya getirmemiş olanlara bunları getirmeleri halinde kolaylık sağlanacağına dair bir kanun bu.15/4/2013 tarihi itibarı ile var ise böyle değerler yurtdışında  31 Temmuza kadar beyan edilecek, beyan edilen değerin %2 si olarak hesaplanacak olan vergi 31 Ağustosa kadar ödenecek ve taşınır olanlar aynı tarihe kadar yurtiçine getirilecek ve bankaya yatırılacak.

Bu defada bu kadar,Saygılarımızla.
A.İsmet Tekin-232 4251200 , 532 4231400