30 Eylül 2015 Çarşamba

Duyuru 2015/Ekim

Sayın Müşterimiz                                                                 Ekim 2015

Hızla geçiverdi eylül yine, içinde bayram ve birleştirilmiş tatil de olunca bitti gitti.
Geçmiş bayramınızı tekrar kutlarız, daha iyi günleriniz olsun hem de çok olsun.

Ekim ayında da bir büyük bayramımız var, Cumhuriyet Bayramı, onu kutlayıp, ardından seçimde tekrar oy kullanacağız.Pekçok işlem yarım yamalak kaldı, bunların sorumluluk alan bir hükümette, yine sorumlu bir  bakan yönetiminde tamamlanması, güne uydurulması gerekiyor, en başta Ticaret Kanunu uygulamaları, yeniden yazılan gelir vergisi ve vergi usul yasaları….

Bayram tatilimizin başında güzel bir haber aldım, son kez not yükseltmek için girdiğim YMM sınavlarında bana gereken 23 puandan fazla puan alıp YMM olmaya hak kazandım. Bu tabi beni sevindirdi, insan kendini avutacak bir şeyler buluyor başarısızlıkta ama esas olan başarılı olmaktı ve bu oldu.

Yeminli Mali Müşavirlik sınavları çok ciddi ve çok zor oluyor. YMM olmanın asıl yolu 10 yıl SMMM olarak çalışıp bu 10 yıldan sonra bu sınava girerek (10 dersten 10 ayrı sınav, hergün 1 sınav ve 10 gün sürüyor, sınavların birkaçı 5-5,5 saat sürüyor, akşam 6 da başlayan sınav gece 11.30 da bitiyor ertesi gün bir sınava daha giriliyor) her dersten en az 50 alıp not ortalamasını da 65 ve üstüne getirip asliye ticaret mahkemesi hakimi huzurunda yemin etmekten geçiyor.Bu asıl yol, ancak devlet denetim kadrolarından doğrudan ayrıca sınava girmeden geçenler olduğu gibi çok daha basit bir tek 2 saatlik test sınavı ile YMM olanlar var. Bizim sınavlar test usulü değil klasik , sorulara cevap yazıyoruz, o uzun sınav süresinde.

Tabi bu 60 yıllık geçmişi olan SMMM işimizi kenara itip hemen YMM olarak çalışacağız demek değil, bir aşamayı aştık, şimdi gelecekle ilgili hesaplamalar, planlar yaparak farklı bir hazırlığa gireceğiz.Ekibimizden , bizimle çalıştığı dönemde yüksek öğrenimini tamamlayan ve sınavla smmm olmayı hak eden arkadaşlarımız var,  daha yolda olanlar ve tabi ailemizin 3.kuşak temsilcisi de bu yolda olanların arasında; kızım Ceylan .Zamanla çalışma şeklimiz netleşecek.

Geçen yılın sonunda da yine eğitimlerine katılıp sınavlarına girerek bağımsız denetçi belgesi de almıştım.

Halen ülkemizde muhasebe-mali müşavirlik -denetim sistemi tam oturmadı , sistem hazırlanıyor ve yavaş yavaş ilgi alanı genişletiliyor, bu sistemde serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ve bağımsız denetçilere farklı sorumluluk ve yetkiler verilecek. Biz her durumda her pozisyonda gereğini yapacak yetkiye sahip olacak şekilde hazırlanmış olduk bu son gelişme ile.

Bu defa da bu kadar,
Saygılarımızla.

A.İsmet Tekin
232 4251200-  532 4231400
muhasebegunlugum.blogspot.com