4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 13 Nisan/2005

Sayın Müşterimiz, 2005-Nisan

Yarın kdv ve muhtasar verginin ödenmesinin son günüdür.
Arkadaşlarımız eğer varsa,bu vergilerin en geç yarın ödenmesi gereken tutarlarını size bildirmiş olmalılar.Bu konuda size bilgi verilmedi ise hemen bizi arayınız.

2 mayıs kurumlar vergisi ödemenin son günü.2 kez enflasyon düzeltmesi yapılarak hazırlanan kurumlar vergisi beyannameleri hemen hemen tamamlandı.
Şimdi baktım benim önümde yani benden daha çıkmamış 2 firma kalmış.
Daha önce anlattık birkaç kez ama bir daha kısaca üstünden geçelim:
Enflasyon düzeltmesi sermayesi (daha doğrusu özkaynakları) yatırım ve stoklarını karşılamayan ,bankaya,ortaklarına yada mal satın aldığı firmalara borcu olan şirketlerde,ek kurumlar vergisi çıkmasına neden oluyor.Bu nedenle beyannamesini düzenlediğimiz şirketlerin çoğu 2 mayıs pazartesi günü kurumlar vergisi ödeyecekler.Tabi en geç 2 mayıs,son günü beklemeden ödemenizi tavsiye ederiz.Bu verginin taksidi yok ne kadarsa tamamı 1 defada ödeniyor.
2 mayıs SSK ve Bağ-Kur primlerinin ödenmesinin de son gündür.

Mayıs ayında emlak vergileri ödenecek,ay sonuna kalmadan geçen yılki ödeme makbuzunuzla gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvurmanız gerekiyor.

Bu hafta bu enflasyon düzeltmeli kurumlar beyanlarını bitirir bitirmez hemen 10 mayısa kadar beyan edilmesi gereken bu yılın ilk geçici vergi beyannamelerine başlayacağız.Ocak şubat mart dönemindeki faturalı işlemlerine göre kdv beyannameleri hazırlandığından bu işlem için sizlerden sadece firmanızın banka faiz geliri yada gideri var ise bu konuda bilgi ve belge vermenizi bekleyeceğiz.Yani aslında beklemeyeceğiz tabi zaten 10 gün süremiz var,bu konuda bilgi belge var ise hesaba katacak,yok ise demek ki yokmuş diyerek hesaplamayı yapacak,beyannameyi düzenleyecek ve internetten göndereceğiz.
Bu geçici vergiler 10 mayısta tamamlanınca hemen 20 mayısa kadar verilmesi gereken kdv beyannamelerine başlayacağız.Ve hayat bu şekilde sürüp gidecek..........
--------------------------------------------------------------------
Bizim tarafımızdan bir haberle bu mesajı tamamlayalım:
Ortağı olduğumuz Tekin Sigorta,Doğan Emeklilik Şirketi ile sözleşme imzalayarak İdeal Emeklilik poliçesi düzenleme yetkisi aldı,bu ülkemiz için yeni ancak bütün dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olan sistem hakkında bilgi almak ve sisteme girmek için 2592926-2776221 den Çiğdem Hanım’ı arayabilirsiniz.
Biz mali müşavirlik kuruluşu olarak 1956 dan beri kesintisiz ve sorunsuz hizmet vermekteyiz.Tekin Sigorta da 20 yıldır faal.Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) gibi uzun vadeli bir bağlantıda karşınızda arandığında mutlaka ulaşılacak ve yanıt alınacak acenteleri seçmek çok önemli.Bu özelliği dikkate alarak BES e giriş için Tekin Sigorta yı seçeceğinizi umuyoruz.Doğan-İdeal Emeklilik yakın zamana kadar Hürriyet,Milliyet,Radikal gibi yayın organları ile Petrol Ofisi’nin sahibi olan Doğan Holding bünyesinde iken Belçika/Hollanda sermayeli,Fortis grubuna satıldı,devir işlemleri sürüyor,
Fortis Avrupa’nın en büyük sigorta şirketlerinden biri.


İsmet Tekin

Hiç yorum yok: