4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 12 Mart/2005-2

Sayın Müşterimiz, 31mart/1nisan

Bir müşterimizle konuşuyoruz,SSK nın prim ödemesinde gecikme olursa ilk ay %10 gecikme zammı uygulanmakta olduğunu yeni,bir arkadaşından duymuş.........

Bir başka müşterimiz değişen vergi dairesi nedeniyle bankadan vergi ödemesini yapamadığını ve vergi dairesine gidecek kadar zamanı olmadığını bize bildirdi...........

Biz bu duruma düşülmemesi için son 3-4 aydır her mesajımızda mutlaka ödemenizi bir gün önce yapın,önce yapın diye uyarmaya çalıştık ama yine son güne kalınması ilginç.Özellikle SSK ve Bağkur priminin 1 gün gecikme halinde bile %10 gecikme zammı ile ödendiğine de pek çok kez dikkat çektik.

Bundan çıkan sonuç olabildiğince özet halinde de olsa,okuyan iş sahibinin otokontrol alt yapısını geliştirmeye,hemen bizden yardıma gerek olmamasını sağlamaya da yönelik olsa mesajlarımızın tam olarak okunduğunu ve faydalanıldığını söylemek zor. Ama biz yinede bu tür bilgi verme çabamızı sürdüreceğiz.Böylece hiç değilse,sadece yazdıklarımız okunmuyor diye düşünmekle kalırız ama bu duruma düşenler bize “haber vermedin” diyemezler.Yazmak,açıp telefonla söylemekten daha sağlam, yazılı belge sonuçta.

Bugün mart bitiyor yarın 1 Nisan,yarın sabah beklenmedik bir haber yada durumla karşılaşırsanız,önce acaba bu bugünün adı ile bağlantılı bir durumu mu diye düşünün.

Mart sonuna kadar bu yılki kabusumuz enflasyon düzeltmesinin ilk zorunlu beyanları gelir vergisi beyannamelerini tamamladık,yarından itibaren şirketlerin 2004 düzeltmelerini de yapıp,ortaya çıkan tablolara göre kurumlar vergisi beyannamelerini düzenleyeceğiz.Bu da belli bir sıra ile gidecek,öncelikle kayıtları tamamen bizde tutulanları bitirip daha sonra kendi bünyelerinde muhasebe birimi olanlara geçeceğiz. Bu arada ilişkide olduğunuz bankalarda ki genç muhataplarınız size “nerde kaldı düzeltilmiş bilançolarınız” diyeceklerdir.Bu soruya yanıtınız 30 nisanda vereceğim olmalıdır.Daha önceki tarihli taahhütlerinize vereceğimiz mali tablolarınız “düzeltilmemiş” olacaktır.Bu konuda yorum yapan bankacı gençlere bankalarının düzeltilmiş bilançolarının yayınlanıp yayınlanmadığını kibarca sorabilir,yada bizim sormamızı sağlayabilirsiniz.

KDV beyannameleriniz için en son gelecek faturanızı beklemeden,elinizdekilerin tümünü verip beyannameyi yapmadan başka fatura var mı diye sormamızı isteyin, böylece ilk günler boş kalıp son günlerde iş yetiştirmeme durumuna düşmememize yardımcı olursunuz.

KDV ve muhtasar ödemenin son günü 26 nisan Salı günü dür.
SSK ve Bağkur primi ile kurumlar vergisi 2 mayıs pazartesi günü ödenecek.

Saygılarımızla.
A.İsmet Tekin

Hiç yorum yok: