4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 5 Eylül/2004

Sayın Müşterimiz, 2004/Eylül-1

2004 yılının sondan 4.ayına girdik.Farklı yönden bakarsak 4 ay sonra 2005 yazacağız bir yere tarih yazmamız gerektiğinde.Bindokuzyüzdoksanlı yıllar ne zaman bitecek derken 2000 ler geldi ve 2005 çok yakınımızda,zaman çok hızlı mı geçmeye başladı, yoksa benim yaşım gereği bana mı artık çok hızlı geliyor?

Evet tabi bu Eylül ayında da normal olarak yapmamız gereken,bize gelen 8.ay belgelerinin kaydı,kdv beyanı,aylık muhtasarlar,SSK’ya verdiğimiz hizmet belgelerinin düzenlenmesi,
8 işçiden fazla işçi çalışan işyerleri için; önce bir süre internetten belge gönderme mücadelesi ve stres arttırmı,sonra elden kuruma verme gibi periyodik işlemleri yapacağız.

Bu ayın bir özelliği Vergi Barışı Yasasından yararlandığı halde taksitlerinin tamamını yasada öngörülen sürede düzenli ödemeyenlere son defa tanınan hak 30 eylül de sona eriyor.
İlgili vergi dairesine gidilip kalan borcun hesaplatılıp kapatılması gerekir.

Daha önceden gerçekleşen bir değişiklik;
tekrarlanan vergi suçları sonucunda işyeri kapatma cezası vardı vergi ceza sisteminde,
o kaldırıldı.Yani artık ne olursa olsun vergi suçundan dolayı ceza olarak işyeri kapanmayacak. Bizim müşterilerimizin hiç birinde şimdiye dek böyle durum olmadığı gibi,bu duruma yaklaşacak şekilde suç tekrarlayan da olmadığından daha önce bu konuda sizlere bilgi vermedik,ama soranlar oluyor çevrelerinden duyup,bu kez kısaca değinmiş olduk.

Gelelim 8 milyar TL (2005 den itibaren 8 bin YTL) sınırına göre alış ve satışlarınızın mutlaka banka üzerinden ödenmesi konusuna,burada merak edilen,bunun yaptırımının ne olduğu.Şöyle; Bilanço usulünde defter tutanlar ile serbest meslek erbabı için,1,070,000,000 TL dan,işletme defteri tutanlar için 500,000,000.-TL dan az olmamak şartı ile olaya karışan her iki tarafa da işleme konu tutarın %5 i kadar özel usulsüzlük cezası kesiliyor.
Bir başka ifade şekli de şu, bilanço usulünde defter tutanlar ve serbest meslek erbabı için
8-21,4 milyar aralığında 1,070,000,000TL,işletme defteri tutanlarda 8-10 milyar aralığında 500,000,000 TL ceza uygulanıyor.Daha yüksek tutarlar için tutarın %5 i kadar ceza var.

Yazar kasası olan müşterilerimizi bir kez daha uyaralım,yılın son günlerine kalmadan YTL ayarı için servisinizle görüşün.Ve YTL ye hazır olun,1/1/2005 günü yeni sistemin başlangıç günüdür.

Bugünlerde Maliye Bakanlığı teknolojinin sağladığı olanaklardan yararlanmaya başlayarak son 5 yıl içinde elde edilen menkul sermaye iradı (duran paranın kazandırdığı ek para; faiz, kar payı vs) geliri beyanlarını ve sağlık sektöründen topladığı bilgilere dayanarak özellikle
tıp doktorlarının gelir beyanlarını incelemeye başladı.Fark görülenlere çağrı yapılıp açıklama isteniyor.Yakınlarınızdan özellikle menkul sermaye iradı için çağrı alanlara,
o dönemlerde elde edilen bu tür gelirlere enflasyondan arındırma ve istisna uygulamaları olduğunu hatırlatarak,gereğinden fazla telaşlanmalarını önleyebilirsiniz.

Saygılarımızla
İsmet Tekin
4251200-4849278-4820321

Hiç yorum yok: