4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 23 Şubat/2006-2

Sayın Müşterimiz, Şubat/2006

17 şubat geçici vergi ödemenin son günüdür.
22 şubata kadar kdv beyannamelerinizi tamamlamış olacağız.Halen ocak ayı faturalarını bize iletmemiş olanların bu zamanla yarışta bizi zorladıklarını bir kez daha yazmak durumunda kalıyoruz.

YMM karşıt kontrol formlarında,banka kredisi belgelerinde ve işyerlerinize gelen maliye yoklama/denetim elemanlarınca düzenlenen tutanaklarda muhasebeciniz hakkında bilgiler soruluyor,SMMM sözleşmesinin tarih/numarası isteniyor.
Pek çoğunuz geçen yıl bu durumla karşılaştı.SSK işlemlerinde de özellikle yeni işyeri açılışında aynı bilgi isteniyor.Yıllardır düzenlenmekte olan bu sözleşmelerin birer kopyasını evraklarınız arasında muhafaza etmekteyiz.Ancak geçen yıl bu konuda yaşanan yoğunluk,gelecek günlerde daha sıklıkla bu sözleşmelerin ön plana çıkacağı kesinlik kazandığından bu yıl bu sözleşmelerin birer örneğini size teslim edeceğiz. Sözleşmemizi vergi levhanızın arkasında yada sizce hemen ulaşılabileceğinize inandığınız daha uygun bir dosyada bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Şubat ayı biter bitmez hemen gelir vergisi beyannamelerinizi düzenleyeceğiz. Gelir vergisi mükellefi olanlar,2005 yılı içinde eğer varsa kira gelirlerini,hazine bonosu, devlet tahvili,banka faiz gelirlerini bize bildirmeleri gerekmektedir.Şirket ortağı olup kendi adına ticari geliri olmayanlar veya anne,baba,kardeş gibi yakınlarınız için daha önce gelir vergisi beyannamesi düzenletenlerde bu bilgileri en kısa zamanda bize iletmelidirler.Şirketlerin bu tür gelirlerini zaten geçici vergi beyanı ile beyan ettik ama son kez bilgiler tam ve doğru olarak bize iletildi mi diye kontrol etmenizde yarar var. Maliye Bakanlığı gerçek gelirlerin tam/doğru olarak beyan edilmesi gerektiği konusunda basın yolu ile uyarılarda bulunurken,artık bu bilgilere bankalar üzerinden kolaylıkla ulaşabilmekte olduklarına dikkat çekiyor.Nitekim geçen yıl,önceki dönemlerde beyan dışı kalmış bu tür gelirler ile ilgili pek çok işlem yapıldı.Gerek maliye gerekse SSK denetçilerinin önünde artık birer direk internet bağlantısı olan dizüstü bilgisayar var.

Biz müşterimizin verdiği bilgileri kullanarak en doğru şekilde gerekli belgeleri doldurup süresi içinde ilgili kuruma iletiyoruz.Bilgideki olası yanlışlık yada eksiklik için tek yapabileceğimiz bu şekilde uyarıda bulunmak.Bu arada tekrar etmemizde yarar var,bize aylık ödenmekte olan tutar sizlere standart olarak verilen hizmetin bedelidir.Standart işlemler dışındaki hisse devri,adres nakli,özel belge tedariki,unvan /iştigal konusu veya nevi değişikliği için ayrıca size sunulan bilgi/deneyim/zaman için ek bedel hesabınıza borç olarak kaydedilmektedir ve yadırganmamalıdır.


Saygılarımızla.
A.İsmet Tekin

Hiç yorum yok: