4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 15 Haziran/2005-1

Sayın Müşterimiz, 2005/6

Nispeten daha kolay geçecek bir ay bizim için Haziran.Ama onunda özellikleri var,geçen mesajımızda değindiğimiz gibi,Kooperatif ve Anonim Şirketlerin genel kurullarını bu ay tamamlayacak,sermayesi düşük kalmış AŞ ve Ltd lerin sermayelerini arttıracağız.

Maliye yeni uygulamalar gündeme getiriyor.Örneğin artık tam olarak internet üzerinden kullanılmaya başlanmasına az kalmış olan ülke çapındaki tapu kayıtlarına da maliye yetkilileri girerek mükellefin nerede olursa olsun gayrimenkul varlığını izleyebiliyor,kiraya verilmeye uygun mülk var ise kira konusunda mükellefin ifadesini alabiliyorlar.
Şimdiye kadar ki uygulamalardan anladığımız; Bu dönemde maliye,mükellefleri tek tek izleyip zaten var olduğuna inanılan vergi kaybını tek tek mükellefler bazında tespit edip vergi ve ceza uygulamaktansa daha genel ve caydırıcı tedbirleri tercih ediyor.Ve bu tedbirlerle ilgili gelişme ve yeni uygulamaları haber merkezlerini kullanarak halka duyuruyor.

Oda aidatları haziran ayına uzatıldı.2004 yılı gelirinizi ve verginizi gösteren vergi levhanızı almış olmalısınız,halen verilmemiş ise nedenini bizi arayarak öğrenebilirsiniz.

BağKur ve SSK borçları için yeniden yapılandırma gündem de,teklif geri çekildi ama gündemdeliği sürüyor.Yapılması gereken ile İMF ni sınırları arasında bir denge sağlamaya çalışıyorlar.

Daha önce duyurmuştuk,Tekin Sigortamız,Bireysel Emeklilik Sigortası işlemleri için de yetki aldı.Doğan Emeklilik’in İdeal Emeklilik sistemi asıl ürün.Dünya finans piyasasının en büyük şirketlerinden Fortis Doğan Emekliliği satın aldı.Yıl sonuna doğru adı Fortis Emeklilik olarak değişecek.Diğer BES uygulayıcılarından farklı,örneğin makul bir peşinatla, ödediğiniz tutardan hiçbir nedenle hiç kesinti olmamasını sağlayabiliyorsunuz.Tekin Sigorta dan Çiğdem ve Çağlayan arkadaşlarımız randevu alarak bu sistemi tanıtacaklar size.
Tıp alanında gelişmelerle,yaşamın uzaması bir sorunu gelişmiş toplumların önüne koydu. Uzayan yaşam süresi emeklilik hesaplarında sapmalara,devlet bütçelerinde sorunlara neden oldu.Şimdi önlemler gündemde.Daha açık ifade ile emekli aylıklarında tasarrufa gidiliyor. Çağın getirdiği bu durum,ülkemizde yeni uygulanmaya başlanan Bireysel Emeklilik Sisteminin önemini arttırıyor.Size ikinci bir maaş,eşinize/evladınıza gelecek garantisi bu yolla sağlanabiliyor.Bu sistemi anlayıp incelemek gerekiyor,özellikle daha önceki uygulamalarda yaşanan sorunları bilerek konuya önyargı ile olumsuz bakanlar bunu yapmalı.Bu amaçla size BES’i anlatacak arkadaşımız.Enflasyonun düşmesi sonucu birikmiş nakit paranın sağlayabildiği gelirden daha yüksek gelir elde etme ve vergi teşvikleri de var.

Bu BES sistemi ile ilgili görüşmelerimizde ilk kez duyduğum bir yorumu sizle paylaşmak istiyorum: İhtiyacınız olduğu anda satın alamayacağınız ama her an satılmakta olan tek ürün sigorta. Gerçektende,örneğin Tekin Sigorta sigorta ürünlerinin tümünü makul şartlar ve fiyatlarla,ödeme kolaylıkları ile sunuyor ama bunu ihtiyacınız olmadan almalı ve bir kenara koymalısınız,sigortaya ihtiyacınızı hissettiren bir durumla karşılaştığınızda ise artık satın alma şansınız yitmiş demektir.Sigorta olası riskleri teminat altına alıyor,risk gerçekleşmiş ise,
sigorta yoksa yapacak bir şey de yok.


İsmet Tekin

Hiç yorum yok: