4 Mayıs 2007 Cuma

Duyuru 14 Mayıs/2005

Sayın Müşterimiz, 2005-5

İyi Haftalar,bol kazançlar dileriz.
-----------------------------------------------------------

Bu ay,her ay beyanı yapılan ve ödenen kdv,ssk dışında ek işlemler de var.

Bunlardan en önemlisi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor.
Konutların ÇTV (çevre temizlik vergisi ) vergisi su paralarına eklenerek tahsil ediliyor,işyerlerinin ÇTV si ise emlak vergisi ile birlikte ödeniyor.Ay sonunu beklemeden gayrimenkulünüz hangi belediye sınırlarında ise o belediyenin gelir müdürlüğüne giderek ne kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeniz gerektiğini hesaplatmalı ve ödemelisiniz..Bu vergilerin beyan ve ödeme dönemi 1 mart günü başlar 31 mayıs günü sona erer.Bu ilk taksitleri içindir.İkinci taksit kasım ayında ödenir.

Ayrıca bu ay sonuna kadar sizlere yeni vergi levhalarınızı dağıtacağız.
Eski levhalarınız almadan yenisini vereceğiz diğerin üzerine yerleştirebilirsiniz.

Bağlı bulunduğunuz odaya da bu ay aidat ödemeniz gerekiyor.Daha sonra odadan onaylı bir belgeye gerek duyduğunuzda borcunuz var ise oda onaylamıyor,işiniz uzayabiliyor.

Geçen ay kurumlar vergisi beyannameleri üzerinde çalışırken tekrar dikkatimizi çekti,pek çok müşterimiz hala limited şirketler için 5000 YTL anonim şirketler için 50,000YTL olan en az sermaye sınırına uyum sağlamamış durumda.Aslında sermaye artışı yapmanın,karın dağıtılmadan doğrudan sermayeye eklenerek,kar dağıtım vergisi ödenmeme avantajı sağladığı da göz önüne alındığında bir an önce sermayeleri arttırmakta yarar var.

Mayıs ve Haziran aylarında AŞ ve kooperatiflerin genel kurullarını yapacağız. Özellikle AŞ ler için yapılacak olan olağan genel kurullar,sermaye artışı kararını da almak için önemli bir fırsat.AŞ lerde sermaye artışı için genel kurul kararı gerekiyor, diğer ara dönemlerde bu işe girişildiği takdirde olağanüstü genel kurul yani ek genel kurul masrafı ile karşılaşmaktansa olağan genel kurulda sermaye artışı kararı alınmalı.
----------------------------------------------------------
Saygılarımızla
A.İsmet Tekin

Hiç yorum yok: